Constructii Tulcea va informeaza : Delta Dunarii va fi declarata zona defavorizata

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a afirmat recent ca Deltei Dunarii urmeaza sa fie declarata zona defavorizata, ceea ce ar crea o serie de facilitati atat locuitorilor deltei, cat si investitorilor de aici.

„Am avut aceasta discutie cu autoritatile locale si cu reprezentantii societatii civile din zona. Initiativa este de a declara zona Deltei Dunarii zona defavorizata, pentru ca actuala lege permite acordarea unor facilitati fiscale tuturor intreprinzatorilor din zona respectiva, astfel incat sa putem avea un echilibru intre a asigura o viata demna pentru locuitorii din Delta prin intreprinzatori si conservarea biodiversitatii”, a spus ministrul Rovana Plumb.

Aceasta procedura a fost demarata impreuna cu presedintele Consiliului Judetean, Horia Teodorescu, urmand ca in perioada urmatoare sa fie emis un act normativ.

Potrivit OUG nr. 24/199n8 privind regimul zonelor defavorizate, in forma actualizata aflata in vigoare din 2004, pentru ca o zona sa fie declarata defavorizata, trebuie sa indeplineasca cel putin una din urmatoarele doua conditii: ponderea somerilor din zona sa fie de trei ori mai mare decat la nivel national si sa fie o zona izolata, lipsita de mijloace de comunicatie, cu o infrastructura slab dezvoltata.

http://www.ziare.com/rovana-plumb/tulcea/delta-dunarii-va-fi-declarata-zona-defavorizata-3362986